mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Tryck ut smördegen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter). Lägg över aluminiumfolie och fyll i några hekto ärter eller bakkulor. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Ta ut formen och lyft upp folien med ärterna. Skär loss de upphöjda kanterna från smördegen.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret. Tryck ut massan över smördegen i formen.
- Skala äpplena, rensa kärnhuset och skär i klyftor. Tryck ner dem i massan och sockra lätt. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25 minuter eller tills den fått fin färg.
- Skär en skåra längs med vaniljstången. Vik ut kanterna och skrapa ur fröna med en liten sked. Spara fröna till senare. Rör ihop kesella, muscovadosocker, citronrasp och fröna från vaniljstången i en skål. Låt stå kallt i 30 minuter.
- Ta ut pajen från ugnen och låt svalna.
- Servera äppelpajen ljummen med den kalla vaniljkesellan.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
bakkulor vad är det och var köper man det? Menar du vanliga gröna ärter? Vill gärna prova detta recept. tack
Wow vilken höjdare. Farligt gott!