En jättegod, men mastig chokladpaj. Perfekt att göra när man ska bjuda många, eftersom det räcker med en liten bit var.
Instruktioner
- Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
- Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och Rör i ättiksprit och smör. Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
- Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°.
Hacka under tiden chokladen. Dra kastrullen åt sidan och Rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
- Inför servering är det gott om pajen ställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Servera i små bitar då pajen är mycket mäktig. Bjud eventuellt vispad grädde till.
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här pajen är helt underbar! Jag gjort den flera gånger och alla som har smakat har älskat den!