Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladkolasås

(1 kommentar)  
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergod, glansig och lite seg chokladsås som kan serveras till många desserter eller perfekt till glass. Toppen när man inte kan välja mellan kolasås och chokladsås. Gör gärna den lite mer vuxen genom att smaksätta med en skvätt god likör eller sprit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp smör, grädde, sirap och honung i en kastrull. Blanda strösocker, kakao och vaniljsocker i en skål och sikta ner det i kastrullen genom en sil för att förhindra klumpar. Låt koka upp och småkoka på medel värme i cirka 8-10 minuter, rör runt lite då och då.
  2. När smeten är färdig, (den ska vara glansig och rinnig) häll över den i en värmetålig skål eller kanna. Blanda eventuellt i likören och låt allt svalna. Häll eventuellt över i en flaska och servera till glass, frukt eller andra desserter.
  3. Såsen klarar sig bra i kylen ett par dagar om det blir lite över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • VictoriaGranqvist 4 augusti 2011

    detta ska jag prova

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.