Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladpaj med ballerina

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är lyxvarianten av den gamla hederliga radiokakan. Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom geggig.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 40-45 mi¬nuter eller tills den precis har stelnat. Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.