Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig chokladpavlova

 
Skriv ut

Marängbottnar med kakao, varvat med mörk chokladkräm. På toppen vispad grädde, hyvlad ljus choklad, physalis och krispiga godiskulor. En riktig grand finale!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängbottnar: Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning tills det blir en blank och hård maräng. Sikta ner kakao och majsstärkelse. Tillsätt vinäger och vänd försiktigt runt med en slickepott tills allt är blandat.
  3. Rita upp två rundlar på bakplåtspapper, 20 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna. Grädda i 1 timme. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt bottarna stå kvar i ugnen tills den är kall.
  4. Chokladkräm: Blanda socker och majsstärkelse i en skål. Rör ner äggulor och vaniljsocker. Koka upp mjölken och rör ner i ägguleblandningen. Rör om och häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Hacka chokladen och rör ner i krämen tillsammans med smöret. Rör tills allt smält. Låt krämen kallna i kylen.
  5. Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med grädde och hälften av chokladkrämen emellan. Toppa med chokladkräm och grädde. Lägg på godiskulor, physalis och hyvlad choklad. Låt stå någon timme innan servering. Sikta över kakao vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.