Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig citronmarmelad

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett 25 år gammalt recept, men håller verkligen fortfarande. Lite bökigt att göra men jag lovar det är värt all mödan. Marmeladen blir underbart god, geléig, klar och friskt syrlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj citronerna noga, skala med potatisskalare eller med ett zestjärn av det yttersta gula på citronerna. Strimla och hacka det i småbitar. Skala därefter av allt det vita och skär det i bitar, skär de avskalade frukterna i klyftor och därefter i tunna skivor. OBS! tag vara på alla kärnor.
  2. Koka kärnorna och det vita för sig i en mindre kastrull med ¾ l av vattnet. Koka under lock på svag värme i 1 timme så att pektinet dras ur.
  3. Koka de gula hackade strimlorna och fruktköttet i resten av vattnet, 1 l i en rymlig gryta ca 4-5 l stor, koka under lock i 30 minuter. Häll ’pektinspadet’ genom en sil i den kokta fruktmassan, kläm ur all vätska ur det vita.
  4. Tag grytan från värmen och rör ner sockret lite i taget, koka sedan kraftigt utan lock i 10-15 minuter. Koka så att det bubblar över hela ytan, passa marmeladen så att den inte kokar över. Gör eventuellt ett marmeladprov efter 10 minuter. Ös sedan upp marmeladen i rena varma burkar upp till kanten och sätt genast på lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.