- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lyxig fisk och skaldjurssoppa som garanterat blir succé på festen eller middagsträffen.
Tar lite tid, men det är det värt!
Instruktioner
- Skala och hacka lök, vitlök, morot, rotselleri och fänkål.( små tärningar,ca 3x3mm)
- Fräs dessa med olivolja och smör i en stor kastrull.
- När det mjuknat lite, tillsätt vitvinet och reducera ner det till hälften.
- Skär under tiden fisken i lagom stora bitar, skala räkorna och putsa musslorna.
- När vinet kokat ner till hälften, tillsätter du vattnet, buljongen, kryddpeppar, lagerblad och salt och peppar. Tillsätt sedan fisken och låt sjuda i 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ner musslor och grädden.Låt åter sjuda i ca 5-7 minuter.
Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
- Vänd sist ner de skalade räkorna, dill, persilja och gräslök.
- Garnera faten med en citronskiva och dillkvist.
- Servera med ett gott bröd.
- Smaklig måltid!! =)
Publicerat den
17 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar