Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig fisk & skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lyxig fisk och skaldjurssoppa som garanterat blir succé på festen eller middagsträffen. Tar lite tid, men det är det värt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morot, rotselleri och fänkål.( små tärningar,ca 3x3mm)
  2. Fräs dessa med olivolja och smör i en stor kastrull.
  3. När det mjuknat lite, tillsätt vitvinet och reducera ner det till hälften.
  4. Skär under tiden fisken i lagom stora bitar, skala räkorna och putsa musslorna.
  5. När vinet kokat ner till hälften, tillsätter du vattnet, buljongen, kryddpeppar, lagerblad och salt och peppar. Tillsätt sedan fisken och låt sjuda i 5 minuter. Vänd sedan försiktigt ner musslor och grädden.Låt åter sjuda i ca 5-7 minuter. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter smak.
  6. Vänd sist ner de skalade räkorna, dill, persilja och gräslök.
  7. Garnera faten med en citronskiva och dillkvist.
  8. Servera med ett gott bröd.
  9. Smaklig måltid!! =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.