Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Jättegod och lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn filén runt om. Efterstek i fem minuter. Krydda med salt och peppar. Låt filén kallna. Skär den i skivor. Tina smördegen och kavla ut den.
  2. Skiva svamp och hacka lök och vitlök. Tärna skinkan. Färs lök och svamp. Tillsätt crème fraiche. Låt röran koka ihop. Tillsätt salt och peppar. Lägg sist i skinkan.
  3. Lägg hälften av osten mitt i smördegen. Lägg hälften av röran över. Lägg ihop fläskfilén och lägg den ovanpå. Täck över med resten av röran och osten. Vik ihop degen till ett paket. Pensla med ägget och grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 25 minuter.
  4. Smält gorgonzolan i en kastrull. Tillsätt lätt crème fraichen. Låt allt bli varmt, men inte koka. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera med en sallad och kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Patrick 21 december 2017

    Bra käk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.