Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig fredagskyckling med soltorkade tomater och potatisklyftor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegott att lyxa till det lite en fredagskväll, köpte en sorts soltorkade tomater som var lite mjukare än de vanliga samt att de låg i marinad av örter och parmesan vilket var väldigt spännande, som jag kände att jag ville använda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisarna och skär dem sidan i skivor som stripes. Jag delade mina ganska stora potatisar på 4 och skar sedan längsmed så det blev långsmala stripes.
  2. Lägg potatisstripes i en långpanna och häll på olja och stek i ugn 220 grader i 15-20 minuter. Sätt gärna på grill de sista minutrarna så det blir lite mer krispig yta.
  3. Bryn kycklingfileerna runt om i stekpanna med smör/olja, krydda efter eget behag.
  4. Grovhacka de soltorkade tomaterna och blanda med cirka en halv ask vitlöksost.
  5. Skär en ficka i varje kycklingfile och fyll med tomat/ost röran, linda 1-2 baconskivor runt varje kyckling. Lägg kycklingarna i en ungssäker form och pensla med lite olja och soja.
  6. Stek kycklingarna i ugn i ca 10 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  7. Ha kvar stekskyn i pannan och häll på creme fraiche och mellangrädde, jag hade lite soltorkade tomater kvar som jag hällde i och smakade av med balsamvinäger och koka ihop.
  8. När potatisen är klar, strö över lite flingsalt och servera potatis, kyckling med sås och en fräsch sallad.
  9. LYCKA TILL!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nataliep 21 november 2009

    Det här låter väldigt gott och spännande! Din sätt att tillreda potatisen i ugnen låter mycket nyttigare, än att fritera dem (som jag brukar göra :) Blir dem verkligen så där goda och krispiga?

  • Minnayey 4 december 2012

    Värkar gott ska testa att laga den här rätten:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.