Sött, kallt, varmt och frasigt - allt på en gång!
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en cirkel ca 15 cm i diameter. Smörj den med lite matfett.
- Riv mandelmassan och det yttersta skalet av apelsinen. Använd resten av apelsinen till fyllningen. Vispa ner äggulorna i mandelmassan/apelsinskalet. Bred ut smeten i den uppritade cirkeln. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna på galler.
- Rör ihop glassen med mascarponen, lättast om glassen är lite halvtinad. Frys glassen så att den blir bredbar. Bred glassen över botten. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen tills den ska gräddas.
- Sätt ugnen på 250 grader med grillelementet på.
- Skala apelsinen och skär i hinnfria klyftor. Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård marängsmet. Lägg bottnen på en plåt. Lägg apelsinklyftor och hallon på glassen. Bred över marängsmeten.
- Sätt in i nedre delen av ugnen 2-4 minuter eller tills marängen fått fin färg. Eller pudra på florsocker och bränn av marängen med en liten gasolbrännare.
- Servera genast tillsammans med apelsinklyftor och hallon!
Publicerat den
7 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar