Bli lycklig av hallon.
Moussen blir fast och fin och går att toppa kladdkaka med eller kanske fylla mellan tårtbottnar?
220 kalorier per portion
15 g fett
5 g protein
15 g kolhydrater
Instruktioner
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka 250 g hallon till en kompott ca 5 minuter på svag värme. dra av från värmen och smält ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.
- Separera äggvitor och gulor. Vispa vitorna pösiga. Tillsätt socker och vispa till det blir fast och fluffigt.
Vispa grädden. Vänd i den avsvalnade hallonkompotten i 1 dl grädde. Tillsätt resten av grädden och vänd ihop med en slickepott.
- Vänd ihop hallongrädden med äggvitorna försiktigt med en slickepott. Mosa 250 g hallon, spara några till garnering.
Vänd i moset i moussesmeten så att det blir stora "klumpar" av hallonmos.
- Lägg några hallon i botten på varje glas och fyll gärna med hjälp av spritspåse med hallonmousse.
Ställ i kylen ca 2 timmar. Servera med hallon och citronmeliss.
Publicerat den
5 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar