- Serverar: 8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Nu är den bakad och klar. Vilken fest det blev. Jag ändrade lite i orginalreceptet.
Jag tillsatte hela hallon. Jag tror det blir bättre med färska bär än med de frysta som jag använde.
Den här härliga tårtan behöver inte gräddas utan stelnar i kylen. Kom bara ihåg att ta fram den i god tid före servering.
Instruktioner
- Smält smöret och mixa med digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
- Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme.
- Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning.
Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen. Låt stå kallt i 10 minuter i kylen.
- Tag ut tårtan, droppa i de hela hallonen så att de sjunker sakta utan att alla hamnar i botten.
Tag ut tårtan ur kylen ca 20 minuter före servering.
- Rosta mandelflagorna i smöret och stick in runt tårtans kant. Lägg på hallonen på tårtan och rör geléet mjukt, pensla på.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar