Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig italiensk semifreddo

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Ännu en jordgubbsdröm från Allers ... Har ännu inte hunnit testa dem alla, men när jag får tid så!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i varmt vattenbad eller mikrougn. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Vispa gulorna och sockret till en ljus och porös smet.
  2. Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten.
  3. Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna med varsam hand.
  4. Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst (= semifreddo).
  5. Djupfryser du glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme före servering. Garnera med bär och mandel vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.