Ännu en jordgubbsdröm från Allers ... Har ännu inte hunnit testa dem alla, men när jag får tid så!
Instruktioner
- Bryt chokladen i mindre bitar. Smält i varmt vattenbad eller mikrougn. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum. Vispa gulorna och sockret till en ljus och porös smet.
- Vispa grädden i en rymlig bunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten.
- Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna med varsam hand.
- Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst (= semifreddo).
- Djupfryser du glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme före servering. Garnera med bär och mandel vid servering.
Publicerat den
6 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar