Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig kladdkaka

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En av mina favoriter!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör 100 gram av chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Låt svalna. Hacka de andra 100 grammen choklad fint. Koka upp grädden och ta den sedan genast från plattan. Rör ner chokladen i grädden och fortsätt röra tills smeten svalnat något och blivit slät. Bred ut jämnt över kakan och ställ i kylen så att täcket svalnar och stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.