Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig kreolskgryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lyxigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa köttet och dela i 2-3 cm stora bitar. Dela rödlök och gul lök i ca 8-10 bitar. Dela parikan i stora bitar ca 4-5 cm. Hacka baconet i mindre bitar.
  2. Slå av syltlöken men spar ca ½ dl av spadet. Om oliverna har kärnor kärna ur dem.
  3. Fräs gul lök, röd lök tillsammans med bacon i en gryta lägg upp i en skål.
  4. Bryn köttet runt om så det får en stekyta tillsätt lök- och baconblandningen tillsätt kryddorna och töm i syltlöksspadet, blanda.
  5. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp sjud sedan på svag värme medan riset kokas ca 20 minuter.
  6. Red av grytan med maizenablandning. Servera med ris och en färsk blandsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.