Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig lakritskola

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Smörkolan med fin lakritssmak försvinner väldigt snabbt från godisfatet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i 3-5 minuter till gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt lakritspulver, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar ett kulprov eller är 124 grader, ca 20 minuter.
  3. Häll i en form med bakplåtspapper ca 20x25 cm. Låt svalna ca 15 minuter, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.
  4. Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.