Riktigt god lasagne och lika onyttig =)
Instruktioner
- Hemlighetet bakom en riktigt god köttfärssås är att den får koka länge minst 1 timme.
- Bryn köttfärs och lök. Tillsätt med lite tomatpuré och pressad vitlök (ska ej fräsas med från början).
Tillsätt krossade eller hela tomater på burk och buljongen. Tillsätt socker snåla inte, tomatbaserade saker ska alltid sockras. Smula ner lagerblad fint och peppra. Låt puttra minst 1 timme. Häll i en skvätt grädde mot slutet.
- Bechamelsås:
Här ska det inte vara några lättprodukter. Bechamelsås ska göras på röd mjölk och resten visppgrädde d.v.s. någon dl.
- Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt mjölken och grädden. Rör om och koka såsen 5 min el tills mjölsmaken är borta. Tillsätt salt, peppar och ost.
- Täck formen med ett lager bechamel, på med plattor, köttfärs, skivad mozzarella, plattor, bechamel o.s.v. tills formen är full. Täck med riven ost.
- Gratinera i ugnen 225 grader i ca 30-40 min.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lasagnen blev god nmen jag saknade uppgift på mängden lasagneplattor