Instruktioner
Gnid sönder den finhackade dillen i en mortel
med lite créme fraiche.
Blanda dill, créme fraiche, ost, senap, citronsaft och
pepparrot i en skål.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Ta upp dem, krama ur vätskan och smält dem i 1-2 msk vatten i en kastrull.
Värm till fingervarmt.
Låt det svalna lite och rör ner blandningen i ostmixen.
Skär bort ev. grå partier på laxskivorna.
Lägg skivorna omlott på en plastfilm så det blir
en rektangel, ca 25x40 cm.
Bred på ostmixen och rulla ihop.
Lägg rullen kallt några timmar eller till nästa dag och skär i bitar 2-3 cm breda.
Rosta sesamfröna i torr stekpanna under ständigt omrörning.
Passa så de inte bränns.
Rulla bakelserna i sesamfrö och ställ dem på högkant.
Garnera med skalade räkor och en dillkvist.