Perfekt som förrätt eller till buffé. Gör den gärna kvällen innan så den hinner gotta ihop sig.
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt vatten och låt det koka upp.
Tillsätt mjölet och elvispa stills smeten släpper kastrullbotten. Sätt över smeten i en bakbunke.
Till sätt äggen-ett i sänder och vispa med elvisp efter varje.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 15 minuter.
- Fyllningen: Hacka purjo och lax smått. Tillsätt cremefraiche, dill och senap. Salta och peppra. (Var försiktig med salt, endast en liten gnutta räcker.) Rör ihop.
- När "brödet" svalnat så fördelar du fyllningen över det. Och rullar ihop som en rulltårta. Skär i 3 cm tjocka skivor.
Servera med tex lite sallad eller rom eller citronskivor.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar