- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lite extra lyxig plåt med marsánsås och mandelmassa.
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm.
Blanda ner jäst, salt, socker, smör, och äggen i mjölken. Knåda in allt mjöl. Jäs 30 min.
- Gör fyllningarna:
Vispa gärna mandelmassafyllningen.
Gör marsánkrämen, låt svalna och blanda ner grädden.
- Dela degen i 2 delar.
- Kavla ut en del lika stor som din ugnsplåt och lägg dit den. Bred på marsánkrämen.
- Kavla ut den andra degen och bred på mandelmassablandningen.
Vik dubbel och skär långa remsor.
Tvinna något och lägg i eget önskat mönster.
- Starta ugnen på 200 grader.
- När ugnen är uppvärmd:
Pensla remsorna med ägget och strö över flagad mandel och/eller pärlsocker.
- Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
(Ringla över florsockerglasyr om så önskas.)
- Skär eller dela i önskad storlek.
- Avnjutes med ett glas iskall mjölk.
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa bullar var himmelskt goda, nästan som wienerbröd. Inte svårt att göra heller. Det blev succé i familjen.
Hej Cina! Jag har just bakat din marsánbullplåt och smakat den också! Jag säger bara: Mmmmmmmmmmm ...... aaaaah!! Här kommer 5 stjärnor till! Kram Ann
Hej Cina. Tack för ett utsökt recept. Sätter helt klart 5 poäng. Ps. Jag satte till mer mjöl.
Oj, vad gott! Det här kommer jag baka ofta. Har dina havrelimpor på jäsning, återkommer med kommentar. Tack snälla för recetet. Kram/ Katarina
Hej cina Jag har bakat efter ditt recept på marsànbullplåt,de var jättegoda .Jagkommer att baka dem igen, det blir en femma. Hälsningar från Ingrid
Hej Cina! Har just bakat dina bullar.... å de finns bara en komentar till dom..... Gu va goa :) Tack för detta super recept kommer defenitivt att bli fler plåtar med dessa bullar! /Kram Linda
feeeeeeeeeeeeemma! Underbara
5 - femma - 5 - smasken - för 5! tackar!