Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig mörk chokladmousse med karamelliserade nötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här är Roy Fares bästa chokladmousse. Det finns bara två ord för den - Gudomligt god! Konsistensen på moussen är lätt och luftig. Knepet är att vispa kraftigt när sockerlagen ska ner i äggvitesmeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikro. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden lätt. Ställ åt sidan. Vispa äggulor och ägg till ett skum. Koka socker och vatten i en kastrull ca 2 minuter. Häll ner sockerlagen i äggskummet i en tunn stråle under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills blandningen har rumstemperatur. Tillsätt konjaken.
  2. Smält lite av äggblandningen i en kastrull. Ta upp gelatinbladet och låt smälta i blandningen. Rör ner i den större mängden smet. Vänd ner chokladen och till sist grädden. Fördela moussen i glas och ställ i kylen i ca 2 timmar.
  3. Karamelliserade nötter: Sätt ugnen på 175 grader. Rosta nötterna på en plåt mitt i ugnen i 8-10 minuter. Gnugga bort skalet. Strö ett tunt lager socker i en stekpanna. Häll på mer socker när det första smält och fortsätt så tills allt socker i pannan fått en fin gyllenbrun färg, rör så lite som möjligt. Häll i hasselnötterna och rör försiktigt med en träslev. Tillsätt smöret och låt det smälta. Häll nötterna på ett bakplåtspapper, pilla försiktigt isär nötterna. Låt kallna.
  4. Vid servering: Vispa grädden. Toppa moussen med grädden. Grovhacka nötterna och strö dem över moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.