Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Bjöd på denna soppa som förrätt på min 50 årsfest. Supergod. Bakade även en filmjölkslimpa som jag bjöd till. Det receptet finns också bland mina recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1 Smält smöret, fräs löken och lägg i morötterna och paprikorna och låt dem fräsa med lite grann så blir det fin färg på soppan.
  2. 2 Strö över mjöl och tillsätt vatten samt buljong. Låt koka ca 5 min. 3 Rör ned räkost, dill och smaka av med kryddor. 4 Vill man lyxa till soppan kan man grovhacka kräftstjärtar/räkor och sätta till dessa mot slutet och vid servering garnera med crème fraiche, några skaldjur och dill. Jag har provat att använda lättprodukter men tycker att den blir lite "tunn" i smaken då.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kicki8 3 februari 2008

    Underbart god soppa med grovt bröd till.Jag var på festen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.