Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig päronpaj

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Du kan byta ut de färska päronen mot en stor burk konserverade.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 200 grader. Koka sockerlagen några minuter. Kärna ur, skala och halvera päronen. Lägg päronhalvorna i lagen och koka tills de är mjuka. Tiden beror på hur hårda päronen är. Låt dem rinna av. Degen: Smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kläm ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt ca 30 minuter. Förgrädda den ca 10 minuter. Fyllningen: Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda ner mandel och mjöl. Lägg päronen med den kupiga sidan upp i det förgräddade pajskalet. Bred över mandelsmeten, strö på mandelspån och grädda ca 35 minuter mitt i ugnen. Servera pajen ljummen eller kall med en klick glass eller grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.