Jättegod rabarberpaj med mandelfyllning.
Instruktioner
- Paj:
Smält smöret i en kastrull. Dra den av värmen och blanda ner mjöl, socker och salt till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm. Kyl 30 min.
- Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nederdelen av ugnen ca 10 min.
- Rabarberfyllning:
Skär rabarberna i små kvadratiska bitar. Koka dem mjuka med socker och ingefära i ca 15 min.
Ta kastrullen från värmen och rör i vaniljsockret.
- Mandelfyllning:
Skär mandelmassan i bitar, kör snabbt ihop den med äggen i en matberedare.
Häll rabarberfyllningen i pajskalet.
Häll mandelfyllningen över och strö på den flagade mandeln.
Grädda på nedersta falsen i ca 30 min.
- Låt pajen svalna, servera med vispad grädde och glass.
Publicerat den
4 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god paj. Ska prova den med äpplen, och byta ut ingefäran mot kanel. Tror det kommer att funka bra också. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
En jattegod paj. Jag har varmluftsugn sa jag hade den pa 180 grader och 10 minuter for pajdegen var perfekt men for hela pajen sa tog det ca 45 minuter istallet for 30min.
Låter super gott och jag hittade receptet i rätt tid har rabarber i frysen som jag vill bli av med. Ska baka den i helgen till fikat. Återkommer med betyg efter att vi smakat.
http://bradieter.se/