Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig räkpaj

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Riktigt god som bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop pajdegen & låt den vila svalt i 1 timme.
  2. Kavla degen på mjölat underlag & tryck ut den i en osmord form. Pensla pajskalet med ägget. Grädda det i 200 grader i ca 25 min.
  3. Skala räkorna. Fräs matfett & curry i en kastrull. Lägg i äpplet och löken & låt puttra tills det är mjukt & glansigt.
  4. Rör i tomatpuré. Vispa ihop mjöl & fiskbuljong till en slät redning vispa i lite i taget i kastrullen.
  5. Ta av från värmen & rör ner creme fraichen. Koka upp & späd med grädden. Lägg i räkorna...spar ngr till att garnera med.. Häll i champinjonerna. Räkorna får ej koka!
  6. Häll den varma stuvningen i pajskalet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.