Denna rätt är lättlagad, lyxig och trevlig att bjuda på. Den hemgjorda buljongen ger rätten en riktig guldkant! Räkmarinad och buljong kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser
Instruktioner
Skala räkorna och spara skalen till buljongen.
Blanda räkorna med olivolja, pressad vitlöksklyfta och strimlad basilika. Låt stå svalt någon timma.
Aioli: Blanda samman cremè fraiche, majonnäs, chili och vitlök. Låt stå svalt tills det är dags för servering.
Hetta upp rapsoljan i en stor kastrull. Fräs räkskal under omrörning på hög värme 5 minuter. Låt lök och vitlök fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och vin samt tomatpuré och cayenne. Låt koka utan lock 15 minuter.
Sila bort skalen genom ett durkslag, sila sedan igen genom en finmaskig sil. Koka buljongen utan lock 15 minuter.
Sås: Blanda ut buljongen med cremè fraiche och grädde. Smaka ev. av med hummerfond, salt eller mjölk till önskad styrka.
Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.
Kärna ur paprika och chili. Skär paprikan i bitar och finhacka chilin. Ansa och strimla fänkålen. Koka fänkålen i 5 minuter. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och fräs hastigt sockerärtor, paprika, purjolök, och chili. Låt fänkålen fräsa med en liten stund. Vänd sedan i räkor och ruccolasallad strax innan servering.
Förslag till servering: Lägg upp tagliatelle på en tallrik. Lägga på den ljumma salladen med räkorna. Ringla över såsen, strö på parmesan och njut!
Skaldjursfonden och räkorna görs med fördel dagen innan. Då är rätten enkel att slutföra samma dag.