Denna skaldjurskrans serveras tillsammans med sallad och gott bröd till entrérätt eller som en liten kvällsrätt.
Instruktioner
- Tina räkorna om de är frysta. Skala och dela dem i mindre bitar.
Låt surimin rinna av och dela den sedan i mindre bitar.
Skala och hacka äggen.
Ansa och hacka svampen. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in.
- Rör samman crème fraiche med majonnäs och pressad citronsaft.
Tillsätt räkor, surimi, hackade ägg, kall svamp, stenbitsrom och hackad dill.
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5-6 minuter.
Krama ur vätskan och smält dem på svag värme tillsammans med 1 msk vatten.
Låt det svalna något innan gelantinet röres ned i en fin stråle i skaldjursmassan.
- Häll upp massan i en vattenskjöld kransform och ställ den kallt minst 3 timmar, gärna över natten.
- Stjälp upp skaldjurskransen och garnera med sallad, citron, skalade räkor och dill.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar