Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig smörgåstårta med räkor

 
  • Serverar: 20-24 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Saftigt god och mumsig som uppskattas av alla som gillar havets läckerheter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning 1: Låt tonfisken rinna av. Ev. mosa den och rör sedan samman den med majonnäs, kaviar och citronsaft. Smaka av med lite svartpeppar.
  2. Fyllning 2: Skala och hacka äggen. Dela räkorna i mindre bitar. Rör samman créme fraiche och majonnäs. Tillsätt ägg, räkor och gräslök.
  3. Skär ev. bort brödkanterna. Blanda samman créme fraiche och majonnäs till garneringen.
  4. Klä ev. en plåt med aluminiumfolie. Lägg samman sex skivor till botten och peta in salladsbladen lite under. Bred över hälften av fyllning 1. Täck med sex nya brödskivor på andra ledden. Bred fyllning 2 över brödskivorna och täck med sex nya skivor på samma håll som den första botten. Bred över resterande av fyllning 1 och täck med de sista brödskivorna. Bred majonnäs blandad med créme fraiche över och runt om hela smörgåstårtan. Garnera kanterna med gurkskivor.Skiva äggen och lägg dem som en krans runtom. Lägg räkorna som en krans innanför äggen. Gör små rosor av laxen och sätt dem i ägg- och räkkransen. Ev. dela cocktailtomaterna och lägg varannan röd och gul. Lägg resterande räkor i mitten och garnera med citron- och limeskivor. Plasera en physalis med skal i vardera hörn mellan räkorna och laxen. Lägg resterande physalis på kortsidorna av tårtan ovanpå salladen. Lägg en krans ovanför äggen med varannan röd och svart kaviar och garnera med dillkvistar. Klyfta en citron och lägg ovanpå salladsbladen på långsidorna.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.