Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig tigerkaka med chokladfrosting

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Tigerkakan har fått sitt namn av sin tvåfärgade smet som gör att det går att få en melerad, tigerstrimmig, effekt. Här blir den superlyxig och krämig med både färska hallon och kolakräm vid sidan om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en liten avlång form som rymmer ca 1½ liter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna. Blanda under tiden mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Ta en tredjedel av blandningen åt sidan och blanda med kakaon.
  3. Vispa socker och ägg pösigt. Smaka av så att du inte längre känner några sockerkristaller, då är det färdigt.
  4. Blanda ner smör- och mjölkblandningen. Blanda en tredjedel av smeten med kakaoblandningen. Vispa ihop resten med mjölkblandningen till en slät smet.
  5. Häll den ljusa smeten i formen och därefter chokladsmeten i en sträng i mitten. Ställ in kakan mitt i ugnen och grädda i 30-40 minuter. Den är klar när kakan börjar lossna i kanterna och är gyllenbrun. Ta då ut kakan, stjälp upp och låt svalna på galler.
  6. Frosting: Smält den mörka chokladen och låt svalna. Vispa smöret fluffigt och blanda med florsocker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt espresso eller vatten och den smälta chokladen och vispa till en fluffig frosting.
  7. Bred frostingen över hela kakan och spritsa ut bollar på toppen. Dra en sked igenom bollarna för en fin effekt. Toppa med färska hallon och servera med dulce de leche i en skål vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.