Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LYXIG TJÄDERSOPPA

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Sjud tjäderfilèn samt benen i buljongen. Skumma väl.
  2. Tillsätt kryddor, peppar och grönsaker(grönsakerna skall varagrovt tärnade). När köttet är mört (ca 60 min ungfågel) tas dessa upp och buljongen kan fortsätta att koka. ta tillvara tjäderköttet.
  3. När buljongen kokat ned till ca 8 dl silas den och reds eventuellt med en aning maizena eller vetemjöl. Tillsätt grädden och crème fraiche samt torkade svampen.
  4. Nu kan köttet få koka med ca 2 min. Sherry förhöjer smaken ytterligare. Tillsätt soja om inte soppan är tillräckligt salt sen tidigare.
  5. Garnera med hackad persilja. Till tjädersoppan serveras ett nybakat grovt bröd gärna med kummin i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.