Det underbara tonfiskköttet är verkligen en delikatess! Kotletterna blir lika saftiga och goda antingen de grillas eller steks.
Instruktioner
- Skölj och/eller torka av tonfiskkotletterna. Lägg upp dem på en tallrik. Droppa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Ställ det kallt.
- Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Ansa och kärna ur zucchinin och skär den i tunna skivor.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn zucchinin. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan. Blanda ner tomaten och låt alltsammans brynas på svag värme i ca 8-10 minuter.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek tonfiskkotletterna 5-10 minuter beroende på tjockleken. Vänd dem en gång.
- Ta basilikablad från stjälkarna och skär bladen i strimlor. Smaka av grönsaksblandningen med salt och peppar och blanda ner basilikan.
- Lägg upp tonfiskkotletter och grönsaksblandningen på 4 tallrikar. Servera med pressad potatis och/eller ugnsvarm baguette till.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
kan nog vara gott