Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det underbara tonfiskköttet är verkligen en delikatess! Kotletterna blir lika saftiga och goda antingen de grillas eller steks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och/eller torka av tonfiskkotletterna. Lägg upp dem på en tallrik. Droppa över citronsaften. Krydda med salt och peppar. Ställ det kallt.
  2. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Ansa och kärna ur zucchinin och skär den i tunna skivor.
  3. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och bryn zucchinin. Krydda med salt, peppar och riven muskot. Skala och pressa ner vitlöksklyftan i stekpannan. Blanda ner tomaten och låt alltsammans brynas på svag värme i ca 8-10 minuter.
  4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek tonfiskkotletterna 5-10 minuter beroende på tjockleken. Vänd dem en gång.
  5. Ta basilikablad från stjälkarna och skär bladen i strimlor. Smaka av grönsaksblandningen med salt och peppar och blanda ner basilikan.
  6. Lägg upp tonfiskkotletter och grönsaksblandningen på 4 tallrikar. Servera med pressad potatis och/eller ugnsvarm baguette till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tfalkhall 25 september 2008

    kan nog vara gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.