Jättegod fiskrätt som uppskattas av både barn och vuxna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och smörj en eldfast form.
Vik ihop torskfiléerna till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.
- Vispa ihop vatten, vin och fond i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red gärna om den är för tunn. Tillsätt dillen.
- Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
- Gratinera i ugnen ca 20 minuter eller till fisken är klar. Strö över lite grovt hackad dill.
- Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanon god torsk! Bjöd på denna hemma och den fick mer än godkänt! Familjen gillar inte torsk mest jag men denna gick hem alla gånger och kommer därför serveras fler gånger hemma hos oss :)
Kan man byta ut hummerfonden till något annat? Är tyvärr allergisk mot det
Tack för detta recept ! Det var himelskt gott.Tog dock mer grädde och creme fraiche för att få mer sås. En klar 5 : a från oss.
Tack för ett gott recept. I mitt tycke behövde såsen verkligen redas, så det gjorde jag. Fisken släpper ju massa vatten dessutom. Så en tjock sås hade jag på. Men gott.../ Inger
Handlade till denna rätt men eftersom sparris och potatis inte stos med på ingredienser så glömde jag dessa :-( lite synd
Enkelt att tillaga och jättegott att äta, så jag ger receptet en femma.