Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig varm choklad i olika varianter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vuxen varm choklad. God utan att vara spetsad men värmer ändå bättre med lite rom, whiskey eller konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull och lägg i stången också. Koka upp med mjölken och grädden. Sila över till en annan kastrull och bryt ned chokladen och värm upp igen. Chokladen ska vara het.
  2. Skumma den gärna med en mixer eller visp. Häll upp i koppar. Spetsa ev. med rom, whiskey/honung eller konjak.
  3. Spritsa grädde ovanpå och pudra över lite kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.