Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig vetedeg med kardemumma

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Recept på utsökta bullar! Fyll bullarna med önskad fyllning. Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
  4. Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut önskade bullar. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter.
  7. Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
  8. Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.