- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
Recept på utsökta bullar! Fyll bullarna med önskad fyllning. Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.
Instruktioner
- Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut önskade bullar. Lägg dem på en smörad bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter.
- Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
- Det bästa är att använda rumstempererat smör i vetedegen i stället för smält smör om man bakar i maskin. Fettet fördelas på ett annat sätt i bullarna och ger en smidigare deg och mjukare bullar. Om man blandar degen för hand är det lättare med smält smör men funkar även med mjukt smör i små tärningar.
Publicerat den
3 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar