Överraska med dessa läckra ägg på påskbordet.
Har nu i kväll ansträngt mig och testat att göra 2 ägg för att se om det överhuvudtaget var möjligt att klara av detta, det var det ju, det enda ansträngande var att blåsa upp ballongerna (lungkapaciteten är inte som för 30 år sedan).
Har fuskat och fyllt med grädde, det var ju bara en test.
Instruktioner
- Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron.
Blås upp ballongerna till ca 5 cm i diameter och knyt till.
Lägg 6 små klickar smält choklad på ett bakpapper på en bricka (jag kylde brickan innan i frysen, stelnar fortare).
Doppa ballongerna till drygt hälften i chokladsmeten och ställ dem i chokladklicken för att stelna i kylen, ballongerna hade jag haft i kylen innan doppningen.
- Fyllning:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad. Rör ner den i äggsmeten.
Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
Fyll en spritspåse med moussen och låt ligga i kylskåp ett par timmar
- Klipp av knuten på ballongerna och lossa försiktigt resten med hjälp av fingret. Spritsa chokladmoussen i äggen och lägg en aprikosklyfta på varje.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad häftigt detta kommer GARANTERAT finnas på vår påskfest i år.
Jättemumsiga! såg receptet och var tvungen att prova med en gång. De blev mycket populära bland mina vänner, dock lite svårätna. Tack!!
Vilken kul idé! Jag vill prova det här nästa påsk!
En väl värd vinnare!!
ger dig topp betyg för din klurighet att komma på något så lyxigt men endå enkelt. ska prova det .
smart =)
Vilket roligt recept!!! Hur har du fått ett "skal" lila???
Kul ide´, dethär skall jag testa till nästa påsk!
häftigt!
shit så fint ska defenitivt göra dessa väldigt lätt men ändå kompliserat
Tips: Istället för att knyta igen ballongerna kan man använda Twixit-klämmor. På så sätt blir det enklare + att man kan använda ballongerna flera gånger.
Det verkar smaskigt! Undrar om det går att fylla bara ägget med choklad?
Det här var riktigt kul. Ska prova till påsken...
Attans frestande! Skall prova när förkylningen släppt och energin återkommit!
svårt men gott
svårt men gott
Himla fint o fiffigt! Påsken närmar sig och då _måste_ jag testa! =)
Får bli efterrätten till Påskmiddan.
Får bli efterrätten till Påskmiddan.
låter riktigt pilligt, men säkert värt mödan
Jag gjorde det här idag. Fyllningen blev en katastrof! - rinnig och lös, inte som mousse alls! Gick inte att spritsa trots att det låg länge i kylen :( Vad gjorde jag fel? Ska det verkligen vara två ägg som det står? (inte två äggulor?) Jag ska lösa det med att ta glass i chokladskalen istället ;P
Moussen blev också "rinnig" för mig, som en kräm mer, men det blev jättebra ändå tycker jag. Skulle den verkligen bli fast efter kylskåpet då? Mycket gott och väldigt omtyckt blev det i alla fall!
Ser ut till att vara riktigt goda.. Ska testa det här någon gång och se i fall bröderna gillar dem.. ;)
Mjölkfrivariant: Jag och min pojkvän gav oss på det här igår och idag utan större problem - vårt största besvär var att lossa ballongen från chokladägget då plasten sögs fast - Tänk på att man kan behöva doppa äggen mer än en gång i chokladen för att de ska hålla. Moussen är ju lös i sig iom att den ska gå att spritsa - vill man använda en fastare mousse bör man överväga att stoppa i den så fort chokladäggen stelnat. Vit choklad är ju irriterande nog full med skummjölk och andra styggelser men hos välsorterade chokladaffärer kan man hitta alternativa lösningar. Precis som med creme bruleer så blir smaken på moussen lite nötigare av havregrädden som vi använde istället för vanlig grädde.
Som denna bilden visar så blev det ganska stora ägg jag gjorde. Det enda negativa med det tror jag är att större ballonger nog har lite lättare att spricka, vilket en av mina lyckades göra tyvärr, haha.. Det va lite fingrigt och tog lite tid att få loss ballongerna från chokladen för mig med, men skulle säkert varit lättare med mindre ballonger där med. Det slutgiltiga resultatet blev jag dock väldigt nöjd med!