Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga gratinerade champinjonhattar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En gudomlig förrätt, som jag brukar tillaga på nyårsafton. PS! Gör den laktosfri, använd dig av laktosfri grädde och cream cheese.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta champinjonerna och avlägsna stjälken från varje hatt, placera hattarna 4 st / per servering( person) i en ugnssäker form upp och ned ( som du kan servera rätten i )
  2. Vispa cream cheesen med vispgrädden till en tjock smet.
  3. Pressa och fördela jämnt vitlöken direkt i champinjonhattarna, och sedan fördelar du ostsmeten med ett jämnt lager över hattarna. Gräddas i ugn ( 175 grader) ca 20 min eller tills de fått en fin gyllene färg.
  4. Har du inte några mindre ugnsformar kan du ta ugnsfolie och göra egna med att lägga foliet i en liten skål och forma foliet efter skålen. Var då försikig när du tar ut dem ur ugnen då foliet kan vara skört och lite vingligt =)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.