Lite nyttigare variant än hamburgare med vanligt kött.
Instruktioner
- Använd en matberedare med kniv eller en mixer, så går det fort som en dans att göra en slät fiskfärs. Forma och stek precis som hamburgare, men använd lägre temperatur i stekpannan, så att laxburgarna får en fin gyllenbrun färg. Den som vill kan servera burgarna med ris eller potatis och sallad, istället för med enbart bröd.
- Gör så här:
- Skär bort skinnet och bena ur laxfilén. Skär fisken i små tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skär purjon i mindre bitar och tillsätt den och dragonen.
Lägg i ägg, kesella, majsstärkelse, salt och peppar.
Starta maskinen och låt den gå tills en slät jämn smet bildas.
Forma jämnstora bullar och platta till dem med fuktad hand. Låt dem ligga kallt en stund.
- Skala under tiden räkorna. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Smaka av räkröran med salt och peppar.
- Stek laxburgarna i matfettet i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida, tills de har en fint gyllene färg och är genomstekta. Reglera värmen på plattan så att den inte blir för hög.
- Lägg en blandad sallad av ruccola, gurka och tomat på hamburgerbrödet. Lägg på laxburgarna. Toppa med räkröran och en dillkvist.
Publicerat den
15 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott som omväxling, men jag äter nog hellre lax i ugn. Hittade dock laxbitar för 69 kr kg i stället för hel lax för 109, det var perfekt till dessa. Tips för serveringen, lägg potatismos på burgaren och använd pitabröd. Dessutom var det väldigt lätt ch snabblagat.