Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga lussebullar

(12 kommentarer)  
Lyxiga lussebullar Lyxiga lussebullar
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Detta är mina favorit lussebullar! de håller sig saftiga och goda i flera dagar.

Ingredienser

Instruktioner

1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret och blanda ner mjölk, grädde, sirap, socker och kesella. Stöt saffran i mortel med en sockerbit och blanda ner det i degvätskan. Värm till ca 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. 2. Riv mandelmassan och blanda ner i degvätskan. Tillsätt hälften av mjölet tillsammans med övriga kryddor. Blanda väl och tillsätt sedan resterande mjöl men spara ca 1 dl till utbakning. Arbeta degen tills den blir blank och slät och släpper bunken. Den ska inte kladda när man rör vid den men den ska ändå vara mjuk. Låt degen jäsa 35 minuter. 3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den väl. Dela den i lagom stora bitar och rulla ut till lussebullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner russin i varje lussebulle. Låt jäsa under bakduk ca 35 min. 4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Ametz 30 november 2008

    Med "Vit Sirap" så menar du väl "Ljus sirap" ? Eller finns det nått som heter "Vit Sirap" som man inte vet om ?

  • jmbj 1 december 2008

    de va absolut de godaste lussebullarna jag ätit. =))

  • Gomorronsol 3 december 2008

    De här lussebullarna var riktigt supergoda! Mycket saftiga! Jättebra recept! Och det finns vit sirap, men jag fick åka till 3 affärer för att hitta så det finns visst inte överallt :) men det var värt besväret! Tack tack!

  • eya 9 december 2008

    visst finns det vit sirap! :o)

  • jaska 12 december 2008

    Jättegoda lussebullar !

  • Arjin 5 november 2009

    MEN! VAD GOTT!!

  • mammamus 3 december 2009

    måste det vara lätt kesella???????

  • iokaste 14 december 2009

    Tyvärr blev jag lite besviken, de blev väldigt goda men jag hade hoppats på en mer spännande lussebulle. Tyckte att de smakade ungefär likadant som de vanliga. Men de var goda så jag ger ändå en fyra.

  • stunberg 24 november 2010

    Jättegoda. Dottern på 5 år gav dem en klar 5a. Jag gör likaså. Undrar bara lite vart mandelmassesmaken tog vägen? Hade varit smarrigt om de smakade mer mandelmassa... Men lite bökiga att göra- ändå kommer jag spara receptet som en given favorit!

  • widen__marie 27 november 2011

    hur många grader?

  • EidAn01 27 november 2011

    225 grader

  • smoothieking 24 november 2013

    Jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.