Dessa små delikatesspajer är otroligt läckra. De innehåller getost, soltorkade tomater och svarta oliver, tre ingredienser som många älskar att kombinera.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Lägg mjöl, smör, äggula och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en degklump bildas. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
- Platta ut degen och vira in den i plastfolie. Lägg den i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen: låt tomater och oliver rinna av ordentligt och hacka dem i små bitar. Dela osten i små bitar. Blanda osten med tomat- och olivhacket i en skål.
- Vispa äggen och tillsätt ostblandningen. Smaka av med lite salt och peppar.
- Dela degen i 16 bitar och forma till bollar. Tryck ut degen i aluminiumformar. Ställ formarna på en bakpappersklädd plåt.
- Fördela fyllningen i formarna. Grädda pajerna ca 30 minuter mitt i ugnen.
- Servera pajerna något avsvalnade och gärna tillsammans med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar