Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga pajer med tomat

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Dessa små delikatesspajer är otroligt läckra. De innehåller getost, soltorkade tomater och svarta oliver, tre ingredienser som många älskar att kombinera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna. Lägg mjöl, smör, äggula och vatten i en matberedare med kniven isatt. Kör tills en degklump bildas. Du kan även arbeta ihop degen för hand.
  2. Platta ut degen och vira in den i plastfolie. Lägg den i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör fyllningen: låt tomater och oliver rinna av ordentligt och hacka dem i små bitar. Dela osten i små bitar. Blanda osten med tomat- och olivhacket i en skål.
  4. Vispa äggen och tillsätt ostblandningen. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Dela degen i 16 bitar och forma till bollar. Tryck ut degen i aluminiumformar. Ställ formarna på en bakpappersklädd plåt.
  6. Fördela fyllningen i formarna. Grädda pajerna ca 30 minuter mitt i ugnen.
  7. Servera pajerna något avsvalnade och gärna tillsammans med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.