Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga påskkycklingar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Egen marsipan blir extra gott och lite lyxigt. Bäst resultat får man om man maler mandeln i en mandelkvarn men att använda sig av en matberedare är bra tips.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare eller mal dem i en mandelkvarn. Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt.
  2. Färga marsipanen gul. Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora. Dela mandelflarn på mitten och tryck fast på huvudet som näbb.
  3. Smält choklad över vattenbad eller i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen. Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna. Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Keyless 18 april 2014

    Hej! Jag tänkte göra dessa små kycklingarna nu till påsk och undrar om dom ska förvaras kallt eller i kylen? Hur ska dom förvaras? :-) Tacksam för snabbt svar :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.