De här minipizzorna passar utmärkt på picknicken som förrätt eller ett mellanmål.
Smakar både sött och salt - Päron passar perfekt till getost.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv prästosten och skär päronen i skivor. Koka sparrisen i 3-4 minuter och skär den i bitar. Skiva getosten.
- Ta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar.
Forma varje bit till en liten bulle och kavla eller dra ut dem tilla tunna, runda pizzor med ca 10 cm i diameter.
Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter.
- Strö prästosten över pizzabottnarna och fördela skivade päron och sparris över. Lägg på getosten och peppra.
Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält.
Ringla över lite tryffelolja
Publicerat den
5 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar