Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxiga picknickpizzor

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

De här minipizzorna passar utmärkt på picknicken som förrätt eller ett mellanmål. Smakar både sött och salt - Päron passar perfekt till getost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Riv prästosten och skär päronen i skivor. Koka sparrisen i 3-4 minuter och skär den i bitar. Skiva getosten.
  3. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Forma varje bit till en liten bulle och kavla eller dra ut dem tilla tunna, runda pizzor med ca 10 cm i diameter. Lägg över dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 8 minuter.
  4. Strö prästosten över pizzabottnarna och fördela skivade päron och sparris över. Lägg på getosten och peppra. Ställ in i ugnen i ytterligare 5 minuter, tills osten smält. Ringla över lite tryffelolja

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.