- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Smarriga saffransbullar i långpanna.
Instruktioner
- En riktig smaskig bulle som innehåller både vaniljkräm och läcker kardemummafyllning.
- Finstöt saffranet med 1 tsk socker. Rör ut jästen i den kalla mjölken med finstött saffran. Tillsätt socker, ägg, smör och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa 1 timme. Gör vaniljkrämen och blanda fyllningen.
- Vaniljkräm: Skrapa ur vaniljstången i mjölken i en liten kastrull. Koka upp mjölken med vaniljstången och låt svalna. Tillsätt socker, majsstärkelse och äggulor. Sjud under vispning till en kräm, passa noga så att det inte blir för varmt. Ta genast från värmen när den tjocknar och fortsätt vispa en stund i kallt vatenbad och låt den sedan kallna helt under lock i vattenbadet.
- Kavla ut hälften av degen till 30 x 40 cm och lägg den i en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Bred på vaniljkrämen.
- Kavla resten av degen. Bred på fyllningen, rulla ihop från långsidan. Skär 24 skivor som du lägger i rader på degplattan med vaniljkräm. Jäs cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg och grädda på nedersta falsen cirka 25 minuter.
- Blanda glasyren och ringla över. Skär i fyrkanter.
Publicerat den
17 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Så gott ! En klar femma . Har redan gjort den tre gånger och fler lär det bli. Tack för ett fantastiskt recept och ett alternativ till de tråkiga lussebullarna.