Dessa bullar är så goda att man inte vet var man ska börja äta!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. När vätskan blivit fingervarm (37°) häller du över den i bunken med jästen. När jästen blivit upplöst tillsätter du socker, salt, kardemumma, vetemjöl special och nästan allt mjöl. Arbeta med degen tills den blivit smidig och släpper bunken.
- Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.
- Rör den rivna mandelmassan med rumstempererat smör, kardemumma och kanel till en smet. Färgsätt med den gröna karamellfärgen.
- Mjöla ett bakbord och knåda degen. Dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangulär platta och bred ut ca hälften av fyllningen över hela plattan. (Gör mer fyllning till nästa bit om det inte räcker.) Lägg över halva sidan på den andra så plattan blir hälften så stor (så den blir bredare på bredden men kortare på längden).
- Skär ca 2 cm långa remsor och skär dem i mitten så de liknar ett par byxor. Snurra dem i ändarna och lägg dem så de ser ut som en knut på en bakplåt. Låt dem jäsa övertäckt men bakduk ca 40 min!
- Under tiden gör du garneringen. Rör ut marsanpulvret i mjölken i en kastrull på spisen och rör tills det bildas en tjock kräm. Låt den svalna tills bullarna är färdigjästa.
När bullarna jäst färdigt spritsar eller klickar du ut vaniljkrämen i mitten på bullen (du får kanske lägga änden åt sidan lite så det bildar en liten “grop”).
- Pensla men ägg över hela bullen och strö över pärlsocker runt om på bullen.
- Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 250°. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongoda bullar!
Så goda och de blev genast favoriter här hemma
Jättegott, klar favorit bland bekanta och hemma. Sen ser de ju som sagt lyxiga ut med.
Högsta betyg för de här jättegoda och "vackra" bullarna!! Tack för receptet!
Har nu bakat dina KANONGODA lättbakade lyxbullar samtidigt som jag tittat på fotbollen som sveriges damer nu leder och vilket jag hoppas att de gör. Trodde verkligen inte att de skulle vara så lättbakade samtidigt som de ser ut att vara köpta på stans bästa konditori. Jag ger dig DAGENS STÖRSTA ROS!!!!! Nu blir det kaffe och lyxbullar i kväll .
Hejsan Tina62. Har nu bjudit föräldrar,svärföräldrar och vänner på Lyxbullarna, alla tror att jag köpt dem på kondis, men det har jag inte utan jag tackar än en gång för receptet. Snart dags att baka dem igen . Går åt som smör i solsken!!!
Fantastiskt goda bullar. Bakade dom i veckan och dom var inte alls svåra att baka heller vilket jag trodde först, att dom var. De kommer att bli våra favoritbullar framöver. Det är jag säker på.
Är dom godast med eller utan kanel/kardemumma i fylningen?
Oj, vad folk på squaredansen berömde dessa bullarsom jag hade med mig igår kväll (vi hade fikat) och jag håller fullständigt med dem. Sååå JÄTTEGODA!! Tack Tina för att du hittade detta recept! /Yvonne
Bakade dina lyxiga bullar idag, och de var verkligen lyxiga! Kommer att bakas igen med all säkerhet. Tack för receptet!
100 stjärnor på direkten ....om och om igen .//Lena
jättegoda! Tack för ett suveränt recept!
Dom va jättegod.:)
Det här är nog bland de godaste bullar jag har ätit!! Tack för receptet:)
Jag förstår inte riktigt det här med hur man formar bullarna.Vill du vara så snäll och förklara lite bättre.Det ser ut att vara ett jättegott recept.Tackar på förhand.Storvika
Helt galet goda bullar... Vi alla hade en hallelujamoment när vi åt dessa bullar fösta gången. Succé överallt jag bjuder på dem. Lyxiga buller som man imponerar med. Otrpligt lätta att baka. Jag sticker sonika in spritsen i bullen och sprutar in vaniljen. Lätt och smidigt.. Tack för ett super recept.. Kram Lolan
Har inte gjort precis ditt recept men jag brukar göra nästan likadana bullar och de är populära. Jag brukar göra en "röra" med smör, socker, mandelmassa och lite bittermandelessens som jag färgar grön. Pojkarna mina (3 st) brukar alltid be mig göra "bullarna med grönt i för de är godast". Så jag ger dig full pott utan att ha provat ditt recept.
Nu har jag bakat dessa bullar. Oj vad goda dom blev. Nu ska jag åka runt till mina barn med smakprov, sen får det bli en ny sats i morgon. Det blev ca 40 bullar av en sats .Rekommenderar verkligen dessa bullar, testa alla ni som inte gjort det....trevlig helg.
jättegoda bullar men blir lite svårt att göra en bulle på 2 cm :P
Helt okej blir betyget för de här bullarna. Jag föredrar nog ändå traditionella kanelbullar.
Kanongoda bullar. fem stjärnor får receptet av mig.
Godaste bullarna jag ätit nånsin!
Vilka kanon bullar. Dom kan ju bara få ett betyg och det är 5 +. Hade bara ett problem och det var att vika ihop dom nar man skurit dom som byxor. Men det gick bra ändå för smaken var ju där :=). TACK
Fattar inte hur du menar att man ska snurra dom? det låter supergott så vill gjärna får hjälp med detta!
Mmmmm.... Så goda:D Har snabbt blivit en favorit.
Supergoda bullar som ser proffsiga ut, kan bara bli full poäng!! Dom här blir en återkommande favorit.....
Supergoda bullar! Kommer bakas många gånger. Tack för receptet.
Jättegoda! :)
absolut dom allra bästa bullarna att servera .. Lika suveräna efter frysning ..
helt underbart goda. Har bakat dessa många gånger och efter den sista gången häromveckan när jag dessutom laddade upp en bild på min facebooksida så har många av mina vänner hört av sig och velat ha recepet. :)
Lyxiga sommarbullar för hela slanten till midsommarfirandet :-) Tack för receptet, 3e gången de görs här hemma!
UNDERBARA
Hur många bullar blir det?
Oj,o,oj så goda! Lätta att göra och snygga blev dom. Tog 200g mandelmassa, 75 g smör och en halv tsk drygt vardera av kanel och kardemumma, hade blivit snålt med fyllning annars. Tyckte två påsar vaniljsås med var snålt räknat. Jag fick 16 bullar, dom blev gigantiska och det ska en sån här bulle vara tycker jag. Gången efter gjorde jag två (gigantiska) flätor. Lika goda var dom. Skickar med en bild. Femma från oss, tackar!
Här finns en beskrivning på hur man snurrar, ser att många undrat och så även jag :) http://www.leila.se/magiska-bullar/leilas-blogg/index1,139.htm?id=3352
Tack johf ah!
Underbara bullar, gjorde mina små och det var bra. Då får man flera och man orkar inte så stora. Tack för ett bra recept som kommer att göras flera gånger :)