Riktiga små läckerbitar! Dessa små grottar kan man smaksätta allt efter smak. Jag har lyxat till dem med den franska marmeladen Rhapsodie de Fruit som finns i olika smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, vaniljsocker och socker, vitt och poröst med elvisp. Vänd i citronskalet.
- Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg, nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
- Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en rulle som är 4-5 cm tjock.
- Skär upp rullarna i åtta bitar ca 3-4 cm tjocka. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar med snittytan uppåt.
- Tryck ner ett finger i mitten av varje kaka. Fyll hålen med ananas/mango marmelad.
- Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg.
Publicerat den
11 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar