Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxkaka med choklad och nötter

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Mammas recept som går att variera med olika slags choklad och nötter. Kräver stor form på ca tre liter.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt tillsätt sedan 1 ägg i taget. Rör i mjöl blandat med bakpulvret sedan vätskan, nötterna och chokladen. Häll i smord trelitersform (helst springform) och grädda i 150 º ca 1 timme och 20 minuter. Börja prova med sticka vid 1 timme för det kan variera en del. Den är jättegod som efterrätt med glass och bär eller bärsås till, eller bara som den är!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.