Kräftstjärtar, räkor och musslor finns i denna lyxiga lasagne!
Instruktioner
- Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljongtärning och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås. Tillsätt matfettet och rör om. Rör ner den rivna osten och rör tills den har smält. Smaka av med salt och peppar.
- Låt kräftstjärtar och blåmusslor rinna av. Skala räkorna. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka dillen.
- Lägg ca 3 lasagneplattor i botten på en smord eldfast form. Fördela hälften av tomathacket, kräftstjärtar, blåmusslor, räkor och hackad dill. Bred 1/3 av såsen över. Täck med 3 lasagneplattor.
- Fördela resterande tomat, dill och skaldjur. Bred cirka hälften av såsen över och täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resterande sås och strö riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 200 grader.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar