Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxvåfflor med rom

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Våfflor behöver inte bara serveras med söta tillbehör, servera dem gärna som här tillsammans med rom, gräddfil eller crème fraiche. En perfekt förätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna något. Separera äggen i gulor och vitor.
  2. Vispa äggulor och gräddmjölk. Banda mjöl och bakpulver. Blanda det sedan med äggsmeten. Rör ner det smälta smöret.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten innan våfflorna ska gräddas. Smörj gärna järnet till första våfflan.
  4. Skala och finhacka eller skiva löken. Dekorera våfflorna med rom, gräddfil/crème fraiche, lök och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.