Amerikansk klassiker i DeLuxe-version. Ser vissa mängder konstiga ut beror det på att de är översatta från amerikanska mått.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C och smörj en 2-liters (ca) gratängform.
- Koka makaronerna enligt paketets anvisningar, häll av i ett durkslag och ställ åt sidan så att de får droppa av. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör i mjölet och blanda väl. Låt det småputtra lite utan att det får ta färg.
- Tillsätt mjölken gradvis under omrörning. Låt koka upp och småputtra lite till en simmig sås. Tillsätt örterna. Salta och peppra. Tillsätt sedan chèvren, cheddarn och 2/3 av parmesanen under omrörning. Låt puttra under omrörning tills osten har smält helt.
- Rör i makaronerna och blanda om väl. Häll "röran" i den smorda formen. Blanda ihop brödsmulorna, det smälta smöret och den återstående parmesanen. Fördela detta jämnt över makaroniröran.
- Låt gå i ugnen ca 25-30 minuter tills ytan är gyllenbrun.
Publicerat den
2 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar