Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macaroni And Cheese Extravaganza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Amerikansk klassiker i DeLuxe-version. Ser vissa mängder konstiga ut beror det på att de är översatta från amerikanska mått.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en 2-liters (ca) gratängform.
  2. Koka makaronerna enligt paketets anvisningar, häll av i ett durkslag och ställ åt sidan så att de får droppa av. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör i mjölet och blanda väl. Låt det småputtra lite utan att det får ta färg.
  3. Tillsätt mjölken gradvis under omrörning. Låt koka upp och småputtra lite till en simmig sås. Tillsätt örterna. Salta och peppra. Tillsätt sedan chèvren, cheddarn och 2/3 av parmesanen under omrörning. Låt puttra under omrörning tills osten har smält helt.
  4. Rör i makaronerna och blanda om väl. Häll "röran" i den smorda formen. Blanda ihop brödsmulorna, det smälta smöret och den återstående parmesanen. Fördela detta jämnt över makaroniröran.
  5. Låt gå i ugnen ca 25-30 minuter tills ytan är gyllenbrun.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.