Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macarons

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Jättegoda macarons)))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader C. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.
  2. Blanda mandel och siktat florsocker i en bunke. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på svag värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn, mina blir klara på 11 minuter)
  3. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret. Fyll med valfri frosting och njut!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Snoffa 5 juni 2011

    Det här receptet brukar jag köra med, verkar vara många som gör det. Det funkar bäst, tror jag. :D

  • Snoffa 5 juni 2011

    Men man måste låta macronsen vila på plåten i en halvtimma innan man kör in dom i ugnen annars spricker dom.

  • KarinAnnaLinnea 29 oktober 2012

    Någon som vet om det går bra att frysa in dem?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.