Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maccheroni alla Siciliana

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Vegetarisk - men absolut ingen smalmat. Aubergine, ost och pasta varvas med god tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg i en skål med 2 msk salt. Låt stå en timme för att dra ur vattnet. Låt rinna av.
  2. Sätt ugnen på 200º.
  3. Skär tomaterna grovt, spara spadet. Hacka persiljan.
  4. Häll oljan i en kastrull på stark värme. Fräs vitlöken en kort stund - får ej bli brynt. Blanda i tomaterna med spadet, hackad persilja, basilika, 0,5 tsk salt och svartpeppar. Koka på stark värme utan lock tills den tjocknar.
  5. Koka pastan.
  6. Stek auberginen i olja och lite smör. Torka av.
  7. Smörj en ugnsfast form.
  8. Lägg i hälften av pastan, strö över riven ost, ett lager aubergine, ost. Varva sedan hälften av tomatröran, ost, resten av pastan, ost, resten av tomatröran och slutligen rejält med riven ost och klicka över lite smör.
  9. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
  10. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.